Explorers

Wij zijn een groep jongens en meiden van ongeveer 15 t/m 18 jaar.

Elke vrijdagavond draaien wij groep van 18:30 tot 20:30. Wij zijn binnen de scoutinggroep Sint Bernardus de oudste groep met “bege”leiding. 

Na ons laatste kamp kun je besluiten om leiding te worden of dat je een keer in de maand met je oude groep samenkomt (Roverscouts) om gezellig bij elkaar te zitten of om eventueel enige werkzaamheden uit te voeren. De leeftijd van deze groep loopt ongeveer van 15 tot 18 jaar.

In de laatste twee jaar van onze groep staat veel van ons programma in het teken van ons eindkamp. We doen door de jaren heen dan ook allerlei acties waarmee we geld verdienen voor ons eindkamp. Een aantal van deze acties zijn o.a. helpen van de organisatie tijdens de kerstklokkenzondag, het vegen van de markt na Koninginnedag, etc. Verder gaan wij als groep ook wel eens werken bij een popconcert of festival.
Naast deze algemene acties hebben we ook nog echte scoutingactie namelijk in de maand december verkoopt onze groep samen met de rest van de leiding in heel Lichtenvoorde oliebollen. De verkenners komen dan bij iedereen aan de deur voor overheerlijke oliebollen. Die zelfs bij de mensen wordt langs gebracht.

Door al deze acties hebben de oudste verkenners later explorers van onze vereniging al veel landen gezien. Een aantal landen waar de oudste verkenners van onze vereniging al zijn geweest zijn o.a. Canada, Frankrijk, Turkije en Noorwegen

Zoals je al kunt zien ben je als oudste verkenner qua tijd en inzet de laatste twee jaar erg druk, met allerlei werkzaamheden. Het groepswerk is bij de explorers dan ook van groot belang. Want met deze groep explorers is het groepsgevoel in deze laatste twee jaar dan ook enorm gegroeid. Wij als leiding proberen dan ook door middel van leuke programma’s op onze vast vrijdagavond van de 18:30 uur tot 20:30 onze explorers zo te motiveren dat zij ook aan het eind nog met plezier groep komen draaien. En hopelijk gaan een aantal van deze explorers na afloop van deze groep door als leiding binnen onze vereniging.

Voor meer info kunt U een mail sturen naar info@sintbernardusgroep.nl