Maatschappelijke stage

Wat houdt een maatschappelijke stage in?

Maatschappelijke stages zijn een onderdeel van het onderwijsprogramma, maar zijn niet bedoeld als oriëntatie of voorbereiding op een beroep. Het doel van de maatschappelijke stage is, dat alle jongeren tijdens hun schooltijd op een leuke en leerzame manier kennismaken met vrijwilligerswerk. Persoonlijke ontwikkeling en iets doen voor een ander staan voorop. Nou, daar weten wij bij Scouting alles van.

Wanneer begint het?

Nu. Het kabinet heeft het plan voor maatschappelijke stage goedgekeurd en de campagne ‘Samen leven kun je leren’ is in het najaar van 2007 gestart. Vanaf 2011 is de maatschappelijke stage verplicht voor alle scholen voor voortgezet onderwijs. Maar op dit moment doet al 80% van de scholen op een of andere manier mee.

Wat hebben Scoutinggroepen er aan?

Heel veel. De maatschappelijke stage stelt Scoutinggroepen in staat zich te laten zien als een waardevolle en maatschappelijk betrokken vrijwilligersorganisatie. De veelzijdigheid van het vrijwilligerswerk bij Scouting biedt jongeren volop kansen zich op allerlei gebieden te ontwikkelen. Wij wisten dat natuurlijk al, maar nu krijgen we ook de kans om het te laten zien! Daarnaast krijgen jongeren, die nog niet bekend zijn met Scouting, de kans om op een leuke manier kennis te maken met Scouting. Misschien worden zij ook wel 100%SCOUT!

Zoals je ziet, is een scoutinggroep uitermate geschikt om je stage bij te lopen. Wil je dit, of wil je meer informatie hierover? Mail dan via de contactlijst met iemand van het bestuur of onder het kopje nieuwe aanmelding.

Stage lopen?

Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.